Det er sundt og godt for klimaet at spise grønt, men hvordan bærer man sig ad med at få bønner til at smage himmelsk? Det vil Restaurant Hærværk og Pure Dansk gøre os klogere på, når de torsdag d. 9. juni serverer lækre grønne retter, hvor danske bønner, ærter og linser er aftenens hovedingredienser.

Tag med til fællesspisning under åben himmel. Vi dækker op til en hyggelig aften foran Verdensrummet på Dokk1, hvor vi sammen skal blive dus med bælgfrugterne – og hvis ikke vejrguderne er med os, sørger vi for, at vi kan sidde overdækket.

Producenterne af danske bønner, ærter og linser, Pure Dansk, vil indlede aftenen med at fortælle os, hvorfor bælgfrugterne er vigtige i kosten og om de danske bælgfrugters rejse fra marken til vores tallerkner.

Herefter vil den aarhusianske anmelderroste Restaurant Hærværk fortælle, hvordan de har tilberedt aftenens råvarer og give os tips og tricks til, hvordan vi kommer godt i mål med at tilberede bælgfrugterne hjemme i eget køkken. Vi skal smage på herlighederne og skåle i bajer for bælgfrugterne og den danske sommer!

Der er plads til et mindre antal deltagere - så skynd dig at tilmelde dig og din familie, ven, nabo eller kollega!

Ved spørgsmål kontakt aarhusomstiller@aarhus.dk

Program:

Kl. 17.00 – 17.30: Ankomst

Kl. 17.30 – 17.40: Velkomst og kort om Aarhus Kommunes mål om at være CO2 neutrale i 2030 – og madens rolle i den mission. // Aarhus Omstiller

Kl. 17.40 – 18.00: Oplæg om, hvorfor bælgfrugterne er vigtige i kosten og om rejsen for de danske bælgfrugter til de rammer tallerkenen // Astrid og Malene, Pure Dansk

Kl. 18.00 – 18.30: Præsentation af aftenens menu og tips og tricks til hvordan man kan få bælgfrugterne til at smage himmelsk // Restaurant Hærværk

Kl. 18.30 – 21.00: Fællesspisning - én bajer (eller alkoholfrit alternativ) er inkluderet i prisen. Yderligere drikkevarer kan tilkøbes.

Kl. 18.30 – 19.30: Pure Dansk sælger bælgfrugter, og der er mulighed for at tage opskrifter fra Hærværk med hjem.

Kl. 21.00: tak for i aften.

 

Arrangeret af: Aarhus Kommune