Vi er et team med en stor tværfaglighed fra statskundskab, idéhistorie, miljøantropologi, design og oplevelsesøkonomi. Vi arbejder konkret og målrettet med viden og dannelse, adfærdsdesign og psykologi, samt fællesskaber, borgerinddragelse og demokrati.

Nedenunder kan du læse lidt om, hvad vi hver især arbejder med og har fokus på i forbindelse med den grønne omstilling.

Ud over selve teamet bidrager en lang række dedikerede og dygtige medarbejdere på tværs af Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune til konkrete indsatser i Aarhus Omstiller.

Du kan skrive til Aarhus Omstiller på mail: aarhusomstiller@aarhus.dk

Aarhus Kommunes klimanyhedsbrev
Aarhus Kommunes klimanyhedsbrev udkommer ca. 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder og info om projekter, arrangementer og fundingmuligheder relateret til den grønne dagsorden i Aarhus.

Mail: cgb@aarhus.dk

Tlf.: +45 24 59 52 91                                                                                                                                 

Som gevinstansvarlig har Cecilia ansvaret for, at Aarhus Omstiller opnår de resultater (gevinster), vi er forpligtede til ift. Aarhus’ Klimaplan 2021-2024.

  • Økonomisk og personalemæssige ansvar

Mail: ansaan@aarhus.dk

Tlf.: +45 53 81 93 50 

“I min fritid elsker jeg at reparere tøj - Her får jeg brugt mine design skills, om end det er at reparerer knæhullerne med eller uden #visiblemending. Mine reparationsvaner er også en form for hverdagsaktivisme - en protest mod køb-brug-smid væk tilgangen til tøj, som præger tøjindustrien.” 

Mail: lilab@aarhus.dk 

Liv er på barsel pr. 19. august.

Som programleder for Aarhus Omstiller har Liv ansvaret for den klimafaglige ledelse.  

  • Opgaveprioritering 
  • Økonomi og budget 
  • Sikre et stærkt samarbejde i hele Kultur- og Borgerservice på tværs af Aarhus Kommune og med vores eksterne partnere. 

“Jeg har to grønne vaner, jeg er særligt glad for; Den første er at tage toget på arbejde fra Ry til Aarhus, hvor jeg enten kan arbejde eller sidde og slappe lidt af. Den anden er at gå på genbrugseventyr, både på apps eller i butikker, efter tøj og udstyr til min datter på to år” 

Mail: jesbai@aarhus.dk

Tlf.: +45 41 85 67 46 

Jessica arbejder med projekter med fokus på viden, dannelse og fællesskaber, typisk i samarbejde med grønne organisationer, kulturinstitutioner og interesserede borgere i Aarhus. 

  • Tovholder for samarbejdet med mobiliseringsplatformen Acter 
  • Udvikler klimapartnerskaber for kulturen 
  • Understøtter grønne fællesskaber i Aarhus’ lokalområder. 

“Når jeg skal besøge min familie syd for Berlin, glæder jeg mig faktisk til togturen. Turen er altid lang, der er mange skift og ofte forsinkelser - men jeg kommer altid frem. På rejsen når jeg at spise lækker mad, se landskabet forandre sig, og mærker turen på egen krop, imens jeg slapper af undervejs.” 

Mail: asoe@aarhus.dk 

Tlf.: +45 41 85 85 44  

Sofie arbejder med at udbrede budskabet om, hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i Aarhus.

“Jeg nyder at trylle med reste-råvarer i køkkenet, så jeg kan undgå madspild. Jeg synes også, at det giver god mening, når grøntsagsresterne kan gøre gavn i komposten – eller når kaffegrumsen kan komme direkte ud til planterne som gødning.” 

Mail: frip@aarhus.dk 

Tlf.: +45 22 27 35 91

Frederik arbejder med udvikling af metoder og digitale værktøjer til at styrke demokrati og borgerinddragelse på klimaområdet. Det er vigtigt, fordi de grundlæggende forandringer kræver borgernes aktive deltagelse, iderigdom og accept for at slå igennem på samfundsniveau. 

  • Borgersamlinger
  • Deltagerbudgetter 
  • Teste nye demokratiformer. 

“I min hverdag er jeg glad for min frodige have med mange træer - bl.a. fordi de langsomt, men sikkert, suger en lille smule mere CO2 ud af atmosfæren hver dag.” 

Mail: marimik@aarhus.dk

Tlf.: +45 23 20 79 20 

Marianne arbejder for flere grønne fællesskaber, hvor mennesker trives og vi sammen sænker vores klimaaftryk på kloden. Derfor samarbejder hun med interesserede borgere, boligforeninger, kollegier, fællesråd, borgerhuse, bylivshuse, biblioteker og forskellige typer foreninger.

Marianne er lige dele projektleder, naturvejleder og inspirator. (Barselsvikar for Jessica Baier i 2023).

”Jeg bliver barnligt glad og godt tilpas af at opleve natur med alle sanser, også den lille nærnatur langs veje, i parker, i haver, på altaner og i vindueskarmen. Når jeg skruer ned for forbrug giver det tid og plads til stikke fingrene i jorden og snuden i mynten. Derfor rimer klimavenligt på levevenligt for mig.”

Mail: asrt@aarhus.dk 

Astrid arbejder med at udbrede budskabet om, hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i Aarhus.

Mail: maua@aarhus.dk

Tlf.: 20 73 96 03

Anna arbejder med borgerinddragelse på klimaområdet og indsatser, der fokuserer på formidling af og inspiration til mere klimavenlig adfærd.

Anna har en bachelor i uddannelsesvidenskab og er i praktik som led i sin kandidatuddannelse i miljøforståelse og konflikthåndtering (Human Security) på Aarhus Universitet.

”Jeg har som default at spise grøntsager i sæson og købe brugt tøj og udstyr til min datter. For mig handler den grønne omstilling om mådehold – ikke at tænke på, hvad vi må undvære, men at nyde alt det, der er – og turde forestille os alt det skønne, omstillingen kan føre med sig!”