Vi er et team med en stor tværfaglighed fra statskundskab, sociologi, idéhistorie, miljøantropologi, design, kommunikation og oplevelsesøkonomi. Vi arbejder konkret og målrettet med viden og dannelse, adfærdsdesign og psykologi, samt fællesskaber, borgerinddragelse og demokrati.

Nedenunder kan du læse lidt om, hvad vi hver især arbejder med og har fokus på i forbindelse med den grønne omstilling.

Ud over selve teamet bidrager en lang række dedikerede og dygtige medarbejdere på tværs af Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune til konkrete indsatser i Aarhus Omstiller.

Du kan skrive til Aarhus Omstiller på mail: aarhusomstiller@aarhus.dk

Aarhus Kommunes klimanyhedsbrev
Aarhus Kommunes klimanyhedsbrev udkommer ca. 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder og info om projekter, arrangementer og fundingmuligheder relateret til den grønne dagsorden i Aarhus.

Mail: htr@aarhus.dk

Tlf.: +45 51 57 53 57

Som gevinstansvarlig har Henrik ansvaret for, at Aarhus Omstiller opnår de resultater (gevinster), vi er forpligtede til ift. Aarhus’ Klimaplan 2021-2024.

 • Økonomisk og personalemæssige ansvar
 • Et særligt fokus på demokratisporet og at anvende kultur- og foreningslivet som driver for den grønne omstilling i Aarhus.

"Jer er særlig glad for mit valg om at ikke eje en bil. Jeg oplever meget mere fleksibilitet og frihed ved at bruge de offentlige transportmidler, hvor tiden er min egen og jeg slipper for stress over parkering og myldretidskøer.”

Mail: ansaan@aarhus.dk

Tlf.: +45 53 81 93 50 

Som delprogramleder for Aarhus Omstiller har Sara ansvaret for den klimafaglige ledelse.  

 • Opgaveprioritering 
 • Økonomi og budget 
 • Sikre et stærkt samarbejde i hele Kultur- og Borgerservice på tværs af Aarhus Kommune og med vores eksterne partnere. 

“I min fritid elsker jeg at reparere tøj - Her får jeg brugt mine design skills, om end det er at reparerer knæhullerne med eller uden #visiblemending. Mine reparationsvaner er også en form for hverdagsaktivisme - en protest mod køb-brug-smid væk tilgangen til tøj, som præger tøjindustrien.” 

Mail: lilab@aarhus.dk 

Liv er på barsel pr. 19. august.

Som programleder for Aarhus Omstiller har Liv ansvaret for den klimafaglige ledelse.  

 • Opgaveprioritering 
 • Økonomi og budget 
 • Sikre et stærkt samarbejde i hele Kultur- og Borgerservice på tværs af Aarhus Kommune og med vores eksterne partnere. 

“Jeg har to grønne vaner, jeg er særligt glad for; Den første er at tage toget på arbejde fra Ry til Aarhus, hvor jeg enten kan arbejde eller sidde og slappe lidt af. Den anden er at gå på genbrugseventyr, både på apps eller i butikker, efter tøj og udstyr til min datter på to år” 

Mail: sska@aarhus.dk 

Tlf.: +45 41 85 85 45  

Som projektleder for Klimapunktet og klimaarrangementer arbejder Stinne med formidling og dialog om vores handlingers betydning for klimaet.

 • Ansvarlig for at etablere et fysisk og digitalt Klimapunkt 
 • Arrangerer klimaarrangementer for interesserede borgere i Aarhus
 • Tovholder på opgaven med at få hele Kultur og Borgerservice til at lave grønne omstillinger for og sammen med borgerne.

”Et par af mine grønne yndlingsvaner er at købe godt og lækkert genbrugstøj til min familie for en slik, eller når jeg overhaler bilerne indenom på min cykel”

Mail: jesbai@aarhus.dk

Tlf.: +45 41 85 67 46 

Jessica arbejder med projekter med fokus på viden, dannelse og fællesskaber, typisk i samarbejde med grønne organisationer, kulturinstitutioner og interesserede borgere i Aarhus. 

 • Tovholder for samarbejdet med mobiliseringsplatformen Acter 
 • Udvikler klimapartnerskaber for kulturen 
 • Understøtter grønne fællesskaber i Aarhus’ lokalområder. 

“Når jeg skal besøge min familie syd for Berlin, glæder jeg mig faktisk til togturen. Turen er altid lang, der er mange skift og ofte forsinkelser - men jeg kommer altid frem. På rejsen når jeg at spise lækker mad, se landskabet forandre sig, og mærker turen på egen krop, imens jeg slapper af undervejs.” 

Mail: asoe@aarhus.dk 

Tlf.: +45 41 85 85 44  

Sofie arbejder med at udbrede budskabet om, hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i Aarhus.

“Jeg nyder at trylle med reste-råvarer i køkkenet, så jeg kan undgå madspild. Jeg synes også, at det giver god mening, når grøntsagsresterne kan gøre gavn i komposten – eller når kaffegrumsen kan komme direkte ud til planterne som gødning.” 

Mail: frip@aarhus.dk 

Tlf.: +45 22 27 35 91

Frederik arbejder med udvikling af metoder og digitale værktøjer til at styrke demokrati og borgerinddragelse på klimaområdet. Det er vigtigt, fordi de grundlæggende forandringer kræver borgernes aktive deltagelse, iderigdom og accept for at slå igennem på samfundsniveau. 

 • Borgersamlinger
 • Deltagerbudgetter 
 • Teste nye demokratiformer. 

“I min hverdag er jeg glad for min frodige have med mange træer - bl.a. fordi de langsomt, men sikkert, suger en lille smule mere CO2 ud af atmosfæren hver dag.” 

Mail: pmda@aarhus.dk

Tlf.: +45 23 70 09 45 

David arbejder med udvikling af løsninger til at gøre det klimavenlige valg nemmere både på arbejdspladsen, men også i hverdagen. Det er vigtigt, fordi det kan påvirke sociale normer og inspirere til at træffe det klimavenlige valg. David arbejder med:

 • Tovholder på opgaven med at få Kultur og Borgerservice til at blive en endnu mere klimavenlig arbejdsplads
 • Understøtter arbejdet med Klimaborgersamlingen
 • Udviklingen af en klimamanual til United Change og kulturinstitutioner

”Jeg er især glad for mine valg om at købe genbrug og spise plantebaseret. Udover at det er bedre for klimaet, så er det også med til at passe på den haltende mangfoldighed af økosystemer og arter, der omgiver os.”

Mail: marimik@aarhus.dk

Tlf.: +45 23 20 79 20 

Marianne arbejder for flere grønne fællesskaber, hvor mennesker trives og vi sammen sænker vores klimaaftryk på kloden. Derfor samarbejder hun med interesserede borgere, boligforeninger, kollegier, fællesråd, borgerhuse, bylivshuse, biblioteker og forskellige typer foreninger.

Marianne er lige dele projektleder, naturvejleder og inspirator. (Barselsvikar for Jessica Baier i 2023).

”Jeg bliver barnligt glad og godt tilpas af at opleve natur med alle sanser, også den lille nærnatur langs veje, i parker, i haver, på altaner og i vindueskarmen. Når jeg skruer ned for forbrug giver det tid og plads til stikke fingrene i jorden og snuden i mynten. Derfor rimer klimavenligt på levevenligt for mig.”

Tlf.: +45 20 73 96 03

Mail: katrkro@aarhus.dk 

Katrine er praktikant og studentermedhjælper. Hun studerer Oplevelsesøkonomi på AU, hvor hun beskæftiger sig med kulturanalyser og designprocesser. I Aarhus Omstiller skal hun arbejde med:

 • Understøttelse af lokale, grønne fællesskaber i Aarhus
 • Klimaborgersamling

”Når jeg laver mad eller handler ind, kan jeg godt lide at gøre det ud fra sæsonens frugt og grønt. På den måde hjælper jeg klimaet lidt på vej, og så er det samtidig et udmærket benspænd, når jeg står i supermarkedet og er inspirationsforladt eller overvældet af de mange muligheder”