Fællesskaber gør det ikke alene, men når folkeligt engagement, teknologiske løsninger og politisk innovation går hånd i hånd, har vi forudsætningerne for at kunne indfri klimamålene.

Her kan du blive klogere på, hvordan Aarhus Omstiller understøtter de lokale, grønne fællesskaber, der findes rundt omkring i Aarhus Kommune - og har du spørgsmål eller gode idéer til, hvordan vi sammen kan gøre Aarhus grønnere, er du altid velkommen til at kontakte os.

Funding

Inspiration

 • Vi deler løbende gode cases og inspiration fra grønne initiativer nederst her på siden, via Aarhus Kommunes klimanyhedsbrev og vores Facebook-side.
 • Det er også muligt at få besøg af en grøn fællesskabskonsulent til en op- eller genstartsworkshop i sit lokale fællesskab. Se kontaktoplysninger til højre.

Netværk

 • Vi afholder netværksarrangementer to gange årligt. Arrangementerne er for dig, som allerede er aktiv i et lokalt grønt fællesskab - og dig som er nysgerrig på at høre mere!
 • Vi gør vores bedste for at spotte synergier mellem fællesskaberne og skabe kontakt mellem personer/grupper, der går med de samme grønne idéer og drømme.
 • Ved behov hjælper vi med at skabe kontakt til andre afdelinger eller nøglepersoner i Aarhus Kommune.

sanketur med naturvejleder

 

Dit lokale, grønne nabofællesskab

Aarhus Omstiller arbejder tæt sammen med gode mennesker fra den nationale bevægelse Grønne Nabofællesskaber. Uanset om I er få eller mange, der ønsker at gøre jeres lokalområde grønnere, er det altid en god idé, at skrive jer op hos Grønne Nabofællesskaber. Her kan I få adgang til en masse god inspiration som webinarer, netværk, invitation til Grøn Højskole og meget mere.

I Aarhus findes der allerede en række nabofællesskabs-grupper, der arbejder med en bred vifte af grønne projekter. Her kan du finde din lokale gruppe på Facebook: 

Hvis dit nabolag ikke er med på listen, kan du oprette en gruppe her, eller kontakte Jessica for at høre nærmere om fællesskaberne i Aarhus og omegn. Se kontaktoplysninger til højre. 

Læs mere her: 

At engagere sig i sit lokalmiljø har også mange andre fordele til gavn for lokalområderne; f.eks. et bedre brug af de lokale ressourcer, lokalt samarbejde og en oplevelse af, at være handlekraftig.

INSPIRATION: GørdkGrøn peger på 10 ting, vi kan gøre sammen for at skabe et grønnere lokalmiljø:

 1. Plant en miniskov 
 2. Lav vilde fælleshaver og byg kvashegn 
 3. Arranger reparations-caféer 
 4. Arranger byttemarkeder i lokalsamfundet 
 5. Del cykler og værktøjer (og meget andet!) 
 6. Spis grønt sammen 
 7. Invester i grøn strøm i fællesskab 
 8. Kør grønt og kør sammen 
 9. Gør grøn mad billigere i fødevarefællesskaber 
 10. Gå sammen om at rydde op i naturen

Læs mere om, hvordan du kommer i gang med de forskellige aktiviteter i dette inspirerende handlekatalog.

 • Hør Ph.D. Maria Toft fortælle om, hvordan fællesskaber mindsker vores CO2-aftryk her.

        

Få inspiration til hvordan I fremmer grønt engagement i jeres fællesskab fra vores SAMM'N - toolbox. Læs alt om den her.

Klik på billedet for at læse hele historien.