Det kræver mod at gå i en ny retning - og nogle skal gå forrest og lyse vejen op. Klimafaklen sendes som en stafet mellem aarhusianere, der har et stærkt engagement og kan inspirere deres medborgere til at tage del i den grønne omstilling.  

Som bærer af klimafaklen får modtageren et ansvar for at etablere et nyt grønt fællesskab, som skal skabe ringe i vandet og lede til klimahandling. Et fællesskab kan se ud på mange måder; Det kan være at etablere fælles energibesparelser, skabe bedre affaldssortering på en arbejdsplads eller arrangere en klimavenlig middag for naboerne. Modtageren af klimafaklen har tre måneder til at udføre deres grønne projekt, og modtager 5.000 kr. hertil. 

Klimfaklens design

Selve klimafaklen er designet af Jonas Møller og lavet af restmaterialer fra byggeprojekter og møbelpolstring. Når faklen sendes videre, vil modtageren beholde en "brødkrumme" af faklen, for at markere, at den grønne omstilling fortsætter, efter at faklen igen er givet videre.  

 

Følg Klimafaklens rejse:

 

Som den første modtager af klimafaklen skød Per Smedegaard stafetten igang. Per brugte klimafaklen som en mulighed for at snakke de 17 verdensmål med hans naboer i rosenkrantzgade, hvor teatret svalegangen holder til. Se videoen her: Fællesskab i Rosenkrantzgade

Per modtog klimafaklen af rådmand for Kultur- og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i marts, 2021 

Med klimafaklen skabte Rikke en udfordring for lokale brugskunstnere, som skulle lave et nyt værk med overskuds materialer. Et dommerpanel afgjorde vinderen, og konkurrencen kulminerede i reception og en grøn fællesmiddag ved the Upcycl. 

Rikke modtog klimafaklen juni, 2021. 

Med klimafaklen etablerede Bo et nyt returpunkt for Re-Zips genandvendelige emballage. Alle som aflevere en pakke ved det nye returpunkt kommer automatisk med i lodtrækningen om billetter til Aarhus Omstillers klimaarrangement "Bajer og Bønner". Til arrangementet vil gæsterne sidde til langbord og smage på en grøn menu fra restaurant Hærværk.

Bo modtog klimafaklen oktober, 2021.

Steffen brugte Klimafaklen til at lave en podcast med Martin Thim i hans podcast serie "Bæredygtig Business".

Han modtog klimafaklen i april, 2022. 

Martin er den nuværende indehaver af klimafaklen. Han modtog klimafaklen på Northside festival i juni, 2022.