For at lykkes med den grønne omstilling, er der brug for, at vi alle kigger vores vaner efter i sømmene. Vi skal se, om vi kan gøre det næste måltid, den næste køretur eller det næste indkøb lidt grønnere i dag end det var i går - uanset om det er på arbejdet, i fritiden eller derhjemme. Nye vaner kræver mere end blot viden og gode hensigter - det kræver arbejde, vedholdenhed og en go’ portion gejst.

I Gør det SAMM’N toolboxen får du præsenteret en række principper, som vi ved gør en forskel for den grønne adfærdsændring, som er afgørende for, at vi når i mål — samm'n!

Gør det SAMM’N dækker over fem principper:
1. Gør det Socialt
2. Gør det Attraktivt
3. Gør det Meningsfuldt
4. Gør det Mærkbart
5. Gør det Nemt

Se videoen her, hvor Sara og Niels viser, hvad toolboxen indeholder og hvordan du kan bruge den:

 

For at nå frem til de fem principper, har vi lavet en større kortlægning og systematisering af relevant teori fra psykologien og adfærdsforskningen. Til hvert princip hører tre handlingskort med håndgribelige eksempler, som du kan lade dig inspirere af til at gennemføre en adfærdsændring sammen med din målgruppe.

Med mange tak til de dygtige forskere og praktikere som har bidraget til Gør det SAMM’N toolboxen: Simon Elsborg Nygaard, Ph.D. i bæredygtighedspsykologi, Niels Holm Jensen, Ph.D. i socialpsykologi, Center for Innovation i Aarhus (CFIA), AarhusBibliotekerne, Klimavenlig Arbejdsplads, Naboskab, Københavns Universitet, DeltagerDanmark