Aarhus Omstiller og Vanebrudspalæet er gået sammen om at udvikle forløbet Vanebrud for klimaet. Lige nu kan du og din familie tilmelde jer som pioner-familie og teste Vanebrud for klimaet-forløbet, hvor I får hjælp til at ændre en vane som batter i forhold til klimaet. I kan tilmelde jer direkte ved at klikke her.

Se filmen med Thomas VovemoD fra Vanebrudspalæet for at høre mere om hvorfor vi sammen er i gang med det her spændende projekt og hvordan I bliver pioner-familie. De vigtigste informationer fremgår også i teksten under filmen. Vi håber, I har lyst til at være med!

 

Hvad går det ud på?

Vi må stå sammen for at sørge for at vores kære klode ikke bliver for varm, og vi håber at I vil være med blandt de første i Aarhus Kommune som målrettet bryder klimavaner i jeres dagligdag med Vanebrud for klimaet.

Aarhus Kommune har en plan om at være CO2-neutral i 2030 - det er afgørende vigtigt. Kommunen har arbejdet på det i mange år efterhånden og er nået et langt stykke ad vejen. Men der ligger en stor opgave i at nå i mål med de resterende besparinger, og I som borgere kan virkelig kan gøre en forskel.

Aarhus Omstiller under Kultur og Borgerservice har i samarbejde med Vanebrudspalæet udviklet Vanebrud for klimaet, som nu giver din familie en mulighed for at gøre en reel forskel - endda en man kan måle på. Vanebrud for klimaet åbner for en samtale om familiens vaner i forhold til klimaet, og hvilke der vil være optimale, og sjove at forsøge at ændre.

Hvis I om lidt trykker ja på tilmeldingsformularen, så sker der følgende:

  1. Som skulle I booke en tur i teateret, finder I en dag hvor I alle kan samles om bordet derhjemme, og påbegynde jeres Vanebrud for Klimaet.
  2. Når dagen oprinder, så logger i for første gang til jeres Klimavane-væg, hvor I kan gå på jagt efter et betydningsfuldt vanebrud. Et digitalt ekspertpanel vil guide jer gennem 75 minutters samtale, krydret med indsigter og små opgaver.
  3. Allerførst vil I blive bedt om at vurdere hvilken af klimavæggens 14 daglige situationer som er værd allerførst at kigge efter i sømmene. Skal vi ændre på aftensmaden, er det ferien eller er det streamingen?
  4. Nu ved I hvad I vil arbejde med og sender derfor direkte ind i en super regnemaskine, hvor I kan se jeres CO2-udledning på nuværende vaner og selvvalgte vanebrud! F.eks. hvordan den ideelle uge-madplan ser ud, hvis I tænker I Det gode liv - medmindre CO2. Altså I vælger noget, som bliver spændende for jer at prøve.
  5. I sidste del vil I blive skarpe på HVORDAN I lykkes med at bryde vanen i hverdagen. Der er en række faldgruber, som bl.a. undgås ved at give jer selv nogle små, spændende to-do-opgaver.
  6. Nu har I blandt 600 mulighedskort på jeres klimavæg fundet det er passer allerbedst til jeres familie at gøre – og i hverdagen modtager I små påmindelser fra jeres klimavæg, som fortæller hvordan det går. Til sidst vender I retur og fortæller hvor meget I reelt har sparet og dette tal bliver talt sammen med alle jeres 'naboer', så vi sammen kan gøre mange bække små til en stor vigtig reduktion.

Det særlige ved at være pioner nu, og ikke blot vente til sensommeren hvor en masse borgere i Aarhus Kommune også for muligheden for at lave Vanebrud for klimaet, er at en innovationsmedarbejder kigger med på jeres klimavæg. I skal påregne små 30-60 minutter til at besvare et spørgeskema undervejs.

Gå straks ind på tilmeldingsskemaet via linket.

Vi kontakter jer, så snart vi er klar til at I kan gå i gang.

Vi håber det her ikke alene kan blive til gavn for klimaet, men også blive et spændende og vigtigt lille familieprojekt.